HTML

Offer blog

Posztok mindenféléről, leginkább fogyasztóvédelmi és életszerűségi témákban. Offolás engedélyezett, moderálás nincs, mert hiszünk a közösség önszabályozó erejében.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.10.20. 21:33 Gastroger

Time Share üdülés

Címkék: hétvége nyaralás olcsó time share hévíz

Nyaralás olcsón, vagy ingyen !

Bizonyára mindenki kapott már telefonhívást, hogy töltsön el egy kedvezményes hétvégét itt meg itt. Vagy ingyen, vagy óccsúér. "Csak egy órás előadást kell meghallgatni".
Naja. Az egy délelőtt. És le akarnak nyúlni. De ha kötélből van az ideged, jól is járhatsz.
 
Hát én kipróbáltam, kétszer is.

Erről szól ez a szösszenet. Vagy izé kritika. Vagy ilyesmi.
Ízlés szerint.

 
Első tapasztalat:
Felhívtak, hogy 3 nap 2 éjszaka két fő részére reggelivel Hévízen valami pitiáner összeg, asszem összesen 15e Ft. Kettőnknek. Megnéztem hol, jó helynek tűnt, összehasonlítottam a normál árakkal, na mondom egy óra agymosást kibírok egy félárú hétvégéért.
Már sejtettem, hogy ebbe valami sántít, de csak annyi volt a válasz, a kérdésre, hogy „és hol itt a trükk?” hogy szombaton délelőtt meg kell hallgatni egy kb. 1 órás előadást. Teszem hozzá péntek 14.00-től vasárnap 10.00 ig volt az ajánlat, ebből, pont a „legértékesebb” napot nyúlták le, no de mindegy ennyiért oké. A panzió franciaágyas, felújított, benne kis konyha, fürdő,erkély, külön szauna, medence minden ingyér’, mért ne, majd kiszenvedem azt az egy órát. (tudtam, hogy time share lesz). A szállás meglepően jó volt, tényleg új, szép, kis főzőfülke, „hüttő”, minden ami kell. Valami pár ezer kauciót kellet lerakni, hogyha mégsem vennék részt az előadáson. Nemgond, résztveszünk.
A péntek délután wellness, vacsi, sörözés, ahogy kell. Szombat d.e. reggeli, majd 10-kor elóadás. Jöttek a menágerek, a kis öltönyükben, meg 40-es nők kosztümben. Filmvetítés, hogy a világon mennyi jó kis time share üdülő van. Aztán jött a marketing duma. Mennyit költ ön évente üdülésre? 200e Ft-ot? Az tíz év alatt kétmillió. 20 év alatt 40 milla! Nos a mi rendszerünk ennek töredékéért kínál életfogytiglan, 60 éves, 100 éves (változó) örök bérleti szerződést. Az ár töredékéért. Megvolt az általános népbutítás, majd mindenkihez leült egy személyes sales manager. (ügynök). Elővette a katalógust, hogy itt meg ott nyaralhatunk, sőt amiben laktunk szoba, az a miénk egy évben egy hétre. Tulajdonostársak leszünk! (mondjuk 1/52 arányban másfél milláért…) és kiadhatjuk, cserélhetjük, hűdefasza. Csak a belépési díj, a másfél milla, meg éves karbantartási díj, meg ilyenek. Közben ment a nagy marketingszöveg, hogyha saját nyaralóm lenne, aaaaz milyen kurva költséges lenne, így meg van is nyaralóm, de nem kell rá költeni. Mondom, nem érdekel, köszönöm, most vettünk lakást, kurva sok volt, nincs pénz. (Kamu). De hogy akkor hitelre. Vagy részletre. DE ilyen lehetőséget kár kihagyni. Mondom én tudnám. Basszus, látszott rajtam/ rajtuk, hogy kurvára nem érdekel, és már-már átlátszó volt a tereló duma is, de nem vette észre magát az értékesítő. ..
Már két óra eltellet… Nekünk meg magyaráz.
Közben a másik asztalhoz odahívják a főlehúzó menedzsert, aki kiáll, és bejelenti: Hölgyeim és Uraim, megvan az első boldog apartman tulajdonos, tapsoljuk meg. Megtapsoltuk a lúzert.
Na ugye – kacsint cinkosan a mi a beetetőnk- már fogynak a helyek, erről az üzletről senki nem akar lemaradni. Az „és önnek hol van üdülési joga, mert gondolom belelát a rendszerbe, szóval nekünk a legjobb kell” –re terel, és ugyanezt ajánlja. Má innék egy sört, vagy mennék áztatni, de ezek itt lihegnek. Mondom, kérnék szépen egy tájékoztatót, meg egy ÁSZF-et, átolvasom, és döntök. Nem, mert ezek a helyek elkellnek, de tudja mit? Ezt nem mindenkinek mondjuk el, de maguk nagyon helyes pár. Vannak visszavett jogok is. Egy pillanat beszélek a főnökkel. (Kamubeszélgetés a főnökkel). – Nos, van ide ugyanígy egy nem másmillás, hanem 1,2 Mio Ft ajánlat viszavét, nem 99 év csak 96, de Önöknek ez roppantúl megéri. (Hagyjá má, gondolom, és egy habos dreherről álmodozom). Köszönjük, majd átgondoljuk. Azért nem zavartam el a picsába, mert ott volt az ötezres kaució. Meg ha már másfél órát beleöltünk, akkor még 15 perc, és végzünk. Mondom, nem, nekünk ez sok. Sajnos. tetszik tudni a hitel, meg jön a baba. (kamu). Egy pillanat, beszélek a menedzser úrral.
Hát ezt nem volna szabad, de csak maguknak. Van egy napi ajánlat, ezt Önök látják először. Szóval 800e Ft.-ért lehetne venni visszavásárolt jogot. Viszont akkor MOST alá kéne írnunk a szerződést, mert ha nem, akkor más lecsap. (Nocsak bazmeg, fele lett hirtelen?).
Öööö.. átgondoljuk, a viszontlátásra.
És teszem hozzá ez egy jó, és szép, és igényes kis panzió / szállás volt hévízen.

Még egy ilyenre egyszer elmentünk, gondoltuk ott hamarabb lerázzuk az ügynököt, mert az is valami nevetségesen olcsó összeg volt, pld. 3 nap 2 éj 12.000 Ft / 2 fő reggelivel. Namost, beraktak minket egy olyan kis apartmanba, ahol az ágy rugói, kb. 80 évesek lehettek, nemhogy nyikorogtak, mert ahhoz se volt erejük, mondtam is a páromnak, bazmeg amit ezek a gyógyfürdővel adnak, itt elveszik. Teljesen retró berendezés. Az ágy a párna a takaró, az a kibaszott kénes hévizi gyógyfürdőszag. Zuhanyzás után belebújtam az ágyba, aztán szarul éreztem magam. A bemutató ott is megvolt, de akkor már más – elegánsabb, felújított- szobákat mutogattak. DE ezek után leszartam.

Tanulság:
Ha felhívnak ilyennel, és kötélből vannak az idegeid, menj el, kb 50-70%-os engedmény egy hétvégére. Az ajánlatot ne fogadd el, kérdezd meg, hogy mennyi a jelenértéke, a megtérülési mutatója, vázolja fel az egyéb éves költségeket, és viszonyítsa egy normál panzióhoz (erre néznek egy nagyot). Kibaszott nehéz szabadulni, barátnőm pld. azt mondta soha sose ilyen lófaszra, inkább fizessünk teljes díjat. Mondjuk engem annyira nem zavart, még élveztem is a kötekedést, meg a megtérülés költség/haszon elemzést, és a földbe döngölést. Majd jelentkezünk. Mondtam. (ezt rohadtul nem bírják)

Nemhiába a helyszínen akarnak aláíratni Veled szerződést, vagy előszerződést. Ha azt mondod majd meggondolom, tudják ők is, hogy abból 99,9%-ban nem lesz üzlet. Amit ők nem adnak el a dumával, a prospektussal, a vetítéssel, az soha, de soha nem fog később visszajönni.

Szóval konklúzió: Ha van ideged ehhez, és eleve úgy mész, hogy nem ugrasz be ennek a faszságbak, akkor talán még jól is jársz. Ha hajlamos vagy arra, hogy meggyőzzenek, ha aláírsz szerződést mielőtt végiggondolnád (te, ügyvéded, barátod, családtagjaid), akkor hagyd ki.
Főleg mert egy 800e-ért ajánlott üdülési jog 1,5 Mio-nál kezdődik, de a 800e is SOK. (Te fizeted az éves fiszfasz költségeket, 0 panzió, stb.)

Mégvalami. Mikor megkérdezték, hogy mennyiért nyaralunk (az árak összehasonlítása végett), felírtak egy négycsillagos hotelárat félpanzióval, napi 60e Ft, meg utazás, meg kutyafasza. Mikor kérdezték, hogy "na ugye megéri?" Mondtam, hogy nem, mert ezen hétvége kettőnknek 12ezer forint azaz 2 éjszaka 3 nap 3000/Ft/fő/éj félpanzióval. Szóval én jól jártam. Ez valamiért nem igazán okozott lelkesedést.

Hát hirtelen ennyi a time share-ről.

Csak okosan, és óvatosan. Be ne ugorjatok, de aki elviseli az még occsón nyaralhat egyet.
Sőt kellemes ajándék a nagyinak, stb. (Főleg, ha örökölhető az üdülési jog, így ha vesz is, nem megy kárba. Bocs a bunkóságért.)

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offer.blog.hu/api/trackback/id/tr122387178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.20. 22:08:21

Még kicsit alkudtatok volna, lement volna az 200 ezerre, csak fizess azonnal. :)

Különben 60e kicsit soknak tűnik, pár éve a kempinskiben volt annyi egy szoba.

Gastroger 2010.10.21. 11:09:40

Ja, kicsit túlzás, csak úgy ex-has írtam, de mondjuk egy kétágyas szoba 30e Hévíz jobb szállodájában. Félpanzió két főnek, az megint olyan 15.. közeledünk.. Mindegy a lényeg, hogy kicsit el voltak ferdítve a dolgok. De ha minden ilyenn bejön egy 1,5 MiO-s biznisz, az azért nem rossz...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.22. 17:41:21

Nem tetszik. Ha tudtad mit akarnak, és eleve eldöntötted, hogy neked hiába dumálnak, akkor nem kellett volna elfogadnod a meghívást.

Maga az időosztásos nyaratótulajdonlás nem rossz ötlet. Csak vannak buktatói.

Gastroger 2010.10.22. 21:45:32

@atpijkamo: Nézd. Eleve eldöntöttem, hogy nekem hiába dumálnak.
Elfogadtam. Azért mert így 3/4 napot 1 vagy 2 éjszaka áráért töltöttem ott.
Tudtam, hogy ez lesz, nem is felháborodás. Azért írtam: "aki elviseli, az olcsón nyaralhat egyet". Arról persze nem volt szó, hogy a másfél órásra tervezett előadás, kb. 4,5 óra volt. Nem vettem. Eelev eldöntöttem. Meghívtak. Noés. Akár be is dőlhettem volna.

A Time Share-ről ne vitatkozzunk jó? Eleve átbaszás. Nálunk legalábbis. Az ötlet "elvileg" jó lenne, de elvisz mindent az üzletkotő jutaléka, meg az olyan igyenélők költsége, mint én.
Meghívtak.
Amúgy ehhez is "ideg" kell, bnő azt mondta, .. bazz legközelebb inkább 2x ennyit fizetünk, de még egyszer ilyen helyzetbe nem akarok kerülni..
Nekem meg mindegy volt.

Time Share: átbaszós, eleve nem jó neked, korlátolt szar. DE várom az ellenérveid.

Gastroger 2010.10.22. 22:31:02

Elmesélek még valamit.

Jah, a relevenciát illetően: volta, 2 v. 3 ilyen elóadáson. Van 2-3 ismerősöm, akik árultak ilyet (munkanélküliek voltak, és ez jött, azóta dolgoznak), és van 2-3 ismerősöm, akiknek van üdülési joga.

Szóval, adott egy üdülési hét nevezetesen legyen ez a jövő hét.
Amikor mondjuk neked üdülési jogod van. Mondjuk a 43. hétre az a következő, ugye?
Felhívod őket előtte egy héttel. Hogy izé mennék jövő héten. (elvileg nem is kell felhívni őket)
Jövő héten???? Hiszen 2 hét múlva szól a jog.
- Mirű beszélsz? Okt 25. az a 43. hét. Arra van hetem. 43. hét. Okt 25.
- Neeem. Az európai naptár szerint igen, de egyébként az a 44. hét.
- MIvaaan???
- Tessék beírni exelbe a dátumot, és a weeknum azt mondja az a 44. hét.
- DEhát itt van előttem egy naptár. Itt van a kurva mobilom, mind ezt mondja... Ha nem hívom fel magukat véletlenül, akkor ugrik az egész???
- Sajnos igen...
- MIt lehet tenni?
- Kérni kell egy csereutalványos rendszerkihasználós utalványos igazolást, be kell fizetni 20.000 Ft.-ot a hét cseréért, éd akkor talán.
- Rendben (fog között egy jókurvaanyád baszná teherbe a kócósfaszú józsefácsot amikor a kibaszott betlhemet csináta föléd, hogy döglött volna meg szénanáthában).
Szerencsétlen ügyfél, mit tehet befizet.

- Megérkezik. Jónapot, itt a csek "elcseréltük", megjöttünk.
- Köszönjük. A Parkolási díjat most rendezik, vagy a végén?
- Miiiiii????
- MIvel nem a kijelölt héten jöttek, parkolási díjat számolunk fel, 1200 Ft/nap. Összesen akkor átíratás, + parkolás, + IFA, öt napra, + karbantartási díj: 41.000 Ft. lesz.
Isten hozta Önöket a saját apartmanjukban.
Félpanzió, napi 6500 Ft.-ért igénybevehető, illetve a reggeli per/fő, ha igénylik 2200 Ft- lesz.
- Kérjük bazmeg eccerélünk te pióca.
- Rednben az 2 főre 22.000 + a fenti költségek:63.000 Ft lesz.
- Tessék...
- Jó pihenést a saját apartmanjukban az elkövetkezendő 5 nap / 4 éjszakára.

És ez bazmeg... megtörtént...

Most komolyan szerinted hányadik héten van okt 25-29.?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.23. 19:45:40

@Gastroger: "szerinted hányadik héten van okt 25-29."

Fingom sincs. Előveszem a szerződést, és megnézem, hogy kell megállapítani. Kezdve azzal, hogy melyik napon kezdődik egy hét.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.25. 20:48:43

Ezt nem értem: ha 1 - másfél - órás előadás a feltétel, akkor mit ültél ott 4,5 órát??

Én ilyenkor amint letelik az idő - addig is nagyon feltűnően szoktam nézni az órámat, úgy percenként 4-5-ször -, állok föl, mint egy fa..., ö, mint egy keljfeljancsi, azt megyek kifele. Kauciót menet közben beszedem.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.25. 20:52:45

@atpijkamo: a hét egyáltalán nem kezdődik semmilyen napon, viszont rettentő sokáig tart.
Tapasztalataim szerint.

Gastroger 2010.11.04. 15:08:28

@atpijkamo: hát, ha tudom, hogy nekem pld. a 36 hétre szól a nyaralásom, és ott van előttem egy naptár, amiben az a 36 hét, meg a telefonomban is aza a 36. hét, akkor csak nem olvasom vissza, a szerződést, hogy ők mi alapján állapítják meg a hetet.
Olyan ez mintha valahol olvasnád, hogy: nov 2-12 között 90%-os leértékelés. Bemész, oszt közlik, hogy ja az iráni naptár szerint, akkor meg már elmúlott.

Gastroger 2010.11.23. 11:57:47

Most nézem, közben Homáron is volt egy poszt, de az harmatgyenge ehhez képest. :)

KissVeronika021 · http://repjegy-repulojegy.hu 2011.02.28. 16:28:48

dedurva :O nem is hallottam még ilyenről

Elanor_ 2011.09.21. 11:47:22

lehet, h ezt mar nem olvassa senki :)
de

es mi van akkor, h hagyod a picsaba azt a parezer "kauciot", egye fene, ennyivel dragabb lesz a hetvege, es megsporolsz magadnak 4,5 ora baszakodast?
:)

Bob27 2011.12.08. 14:56:41

Tisztelt Gastroger!

Elképesztően negatív dolgokat ír a timeshare üdülésről!Vannak dolgok,melyek részben igazak,vannak melyek nem!Mint azt tudjuk,hogy a világon,(nem hogy Magyarországon), nem létezik tökéletes termék!A timeshare üdülés,üdültetésnek a megelégedettségi mutatója,a Vendéglátás című magazin egyik 2009 évi cikkére hivatkozva, 80-85 % között van,mely mint köztudott,igen jónak nevezhető! Ön azt írja,hogy élvezte a földbedöngölést!Egy tapasztaltabb értékesítő pillanatokat alatt aláásta volna az Ön számításait, mivel senki sem jós, hogy megmondja azt, hogy adott esetben 5-10-15-20,stb... év múlva mennyibe fognak kerülni a szálloda standard árai,szembe állítva a klubtagsági formával.Miért is???Ugye kifizetjük az egyszeri bekerülési díjat,az időkerettől függő ugyebár a mértéke,ezenfelül fizetjük az éves fenntartási(működtetési) költséget, (mely adott esetben inflációval,esetleg még +3 %-kal emelhető évente).Legrosszabb esetben is, 100-120 ezer Ft. az éves szállásdíjam 7 éj/8 napra,min. 30 évig, minimum 2 főre, 3-4 csillagos minőségben.

A üdülési heteket kezdetéhez,igénybevételéhez hozzászólva,annyit kommentálnék,hogy:
- Az Üdülőhasználati szerződésben le van írva,hogy : "A klubtag köteles jelezni az Értékesítő részére igénybevételi szándékát írásban,telefonon,elektronikus úton, az üdülési hetétől számított minimum 4 héttel. (ez annyiban kellemetlen,hogy addig bármi közbe jöhet,ez igaz)
- Az, hogy mikor kezdődik az üdülési hét, az Üdülőhasználati Szerződés, vagy a Tájékoztató és Információs füzet mellékleteként kapja a klubtag, általában 2090-ig előre lebontva, így egyszerűen nyomon tudja követni a hetek kezdetét,melyek általában szombat délutántól ,következő szombat délelőttig tartanak!

Magyarországon közel 40.000. család alkalmazza ezt a fajta üdülési formát,magas százalékban elégedettek,de természetesen vannak akik, megbánják,mert nem igazán tudják kihasználni.(Belőlük van kevesebb).Ha egyszerűsítjük a példát, egy kenyér esetére,nyilvánvalóan nem dicsérjük mindennap a péket, hogy milyen finom finom volt a kenyér,viszont ha nyers esetleg egy egér lenne belesütve,akkor tuti,hogy szóvá tesszük!

Természetesen mindenkinek nem felel meg,nem nyeri el a tetszését a klubrendszeren alapuló üdülés nyaralás,Ők ne is válasszák,üdüljenek hagyományos formában!A timeshare értékesítők is csak egy lehetőséget kínálnak a családoknak.

Elnézést a nyers fogalmazásért,de mindenhol csak a negatívizmusba, a "szidom az üdülési jogot", a "timeshare lehúzás" és egyebekbe botlik bele az ember. Ha foglalkozik vele az ember, akkor igen is jó dolog. Mindenkinek saját véleménye van, melyet tiszteletbe is tartok!

Az Én véleményem ilyen a klubtagságról!
süti beállítások módosítása